15:56
Агент з організації туризму

Агент з організації туризму

З плином часу та із зростанням цікавості людей, нам хочеться більше дізнатися, що там – за горизонтом. У зв’язку з цим на ринку праці виділяють таку потрібну професію, як агент з організації туризму. Основним напрямком діяльності працівників тур агентства є: надання інформації клієнтам, робота з клієнтами, бронювання і оформлення квитків, маркетинг і реклама, робота з туроператорами, виконання адміністративних функцій.

На посаду агента з організації туризму призначається людина, яка має вищу або середню професійну освіту, додаткову підготовку по туристичній діяльності. Агент повинен мати професійно важливі якості, такі як: приємні манери і зовнішність, комунікабельність, доброзичливість в спілкуванні, добре розвинену мову, уміння запевняти, наполегливість, гарну пам’ять, уважність, організованість і акуратність.

Агент з організації туризму повинен добре знати географію країн світу, порядок оформлення договорів і укладання контрактів по реалізації турів, правила бронювання білетів і послуг, схеми роботи з готелями і компаніями-перевізниками. Також агент повинен знати основи туристичного права, іноземну мову, правила оформлення туристичної документації (туристичних путівок, страхових полісів), методи обробки інформації з використанням сучасних технічних засобів комунікації і зв’язку, комп’ютерів.

 

Агент з організації туризму пропонує клієнту варіанти проведення відпочинку, надає рекомендації і поради по вибору місць відпочинку, консультує клієнта про особливості соціально-демографічних і природо-кліматичних умов місця відпочинку. Також проводить міні-рекламу вибраного місця, описує його переваги, надає карти, схеми, плани місцевості. Укладає договір по наданню туристичних послуг. Агент надає необхідні рекомендації з дотримання правил безпеки в країні перебування.

Категорія: 1 | Переглядів: 302 | Додав: maryanagulchak88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar